Zuidveen heeft zijn groene plein (foto's)

Het plein in Zuidveen heeft een metamorfose ondergaan. Van een groot en saai klinkerplein is het in een paar maanden tijd omgetoverd tot een groen “plein”. De bomen zijn geplant en het gras zal ongetwijfeld opkomen.

Zaterdag 3 juli jl opende wethouder Jos van den Nouland, Frits Stroink, een nazaat van G.W. Stroink en Jos Mooijweer, directeur van IJsselacademie, het plein. Tientallen inwoners woonden deze opening bij. Het plein is na jarenlange discussie tussen gemeente en Buurtvereniging Zuidveen op de schop gegaan.

Een nauwe samenwerking tussen genoemde partijen leidde tot een fraai ontwerp waarbij grijs plaats maakte voor groen in de kern van het dorp.

 

Gelijktijdig werd een plaquette van G.W. Stroink onthuld door een familielid, Frits Stroink. Deze was op uitnodiging van Buurtvereniging Zuidveen speciaal vanuit Limburg naar Zuidveen afgereisd. Hij gaf een kleine lezing hoe de Stroinks in de Kop van Overijssel verzeild raakten. Jos Mooijweer van de IJsselacademie presenteerde deel 2 “Beelden in Beeld”, een boekje met daarin allerlei beelden die in Steenwijkerland te vinden zijn.

 

Opening plein Zuidveen  foto 1 


Opening plein Zuidveen  foto 2